vineri, 19 iunie 2009

Expozitie foto

Locatia: Casa Bernady, str. Horea nr. 6
Data si ora: 24 iunie 2009, 17:00
Descriere: ... nu vreau sa ma aberez inutil, dar lucrurile stau cam asa.
In anul 2010, orasul Pecs (Ungaria) va fi oras european al culturii (ceva de genul Sibiu in 2007). In acest sens s-a organizat un concurs foto avand ca tematica, daca bine am inteles eu, arhitectura secesionista. Ideea ar fi ca cele patru orase (Kecskemet - Ungaria, Tg. Mures - Romania, Pecs - Ungaria, Szabadka - Serbia) implicate in acest proiect, dispun de cladiri avand arhitectura care se incadreaza in acest stil. Mai exact, am aflat ca anumite cladiri ar fi fost ridicate de aceiasi constructori. In plus anumite elemente arhitectonice, cum ar fi tiglele de pe acoperisuri sau ceramica gasita ca ornament pe fatadele acestor cladiri ar fi fost produsa la Pecs. In Tg. Mures, cladirile cu pricina ar fi Palatul culturii si Prefectura.
Concursul foto cu pricina a fost insotit si de o expozitie foto care a facut turul celor patru orase implicate, iar pe 24 iunie va poposi si la Tg. Mures. Probabil nici data aleasa nu e intamplatoare intrucat coincide cu editia din acest an a Zilelor Targumuresene.
De ce aceste informatii?
Motivul este simplu ... la acest concurs am castigat cu un set de 5 fotografii locul I la categoria de varsta 26-35 ani. Fotografiile surprind in cateva imagini aspecte din arhitectura cladirii Prefecturii si vor fi expuse in cadrul acestei expozitii al carei vernisaj va avea loc in data de 24 iunie 2009, de la orele 17, la casa Bernady de pe strada Horea.
Cei interesati sunt bineveniti.alte informatii aici

Niciun comentariu: